Európai Polgár díjat kapott a Tanítanék Mozgalom2Fénykép© magyarnarancs.hu

Európai Polgár díjat kapott a Tanítanék Mozgalom

, 5 hír, 0 oldalnézet

A Tanítanék Mozgalom lett az Európai Polgár díj idei magyarországi kitüntetettje. A díjat Törley Katalin, a Kölcsey Gimnázium kirúgott tanára vette át a szervezet nevében.

A díjat 2008-ban alapította az Európai Parlament és minden évben olyan, kivételes teljesítményt nyújtó személyeknek, illetve szervezeteknek ítélik oda, akik hozzájárultak a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció, a közös megértés előmozdításához, vagy az unió értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítottak ki. Dobrev Klára európai parlamenti képviselő (Európai Szocialisták és Demokraták), a díjazott felterjesztője, a budapesti Európa Pontban megtartott díjátadó ünnepségen elmondta:

„A Tanítanék Mozgalom egyetlen szóval kifejezve: inspiráló. Inspiráló és példát mutató, mert azt üzeni egész Magyarországnak, hogy nem vagyunk többé alattvalók. Ha méltánytalanság történik velünk, nem kell hallgatnunk, nem kell tudomásul vennünk, hanem megszervezhetjük magunkat, hallathatjuk hangunkat, megküzdhetünk igazunkért” – tette hozzá a politikus.