Ez a fővárosi kerület soha nem lesz olyan, mint amilyen egykor volt© magyarnarancs.hu

Ez a fővárosi kerület soha nem lesz olyan, mint amilyen egykor volt

, 5 hír, 0 oldalnézet

Ma a labdarúgásban a válogatottra irányul a figyelem, a németek ellen megkezdi a szereplését a Nemzetek Ligájában. A klubfutball így átmenetileg a háttérbe szorul, a nemzetközi porondon lezárultak a selejtezők mindhárom sorozatban, kialakult az alapszakaszok mezőnye, elkészült a program, két hét múlva viszont már túl leszünk az első körön is.

Ez a többes szám a mi esetünkben ezúttal is csak a Ferencvárost jelenti, mert bár a másik három induló csapatunk közül kettő eljutott a rájátszásig, ott elvéreztek, és így megint csak egy magyar klub képviseli Magyarországot, az is a második számú kupában, az Európa-ligában.

Pedig ha megnézzük a keretek értékét, a gazdasági háttereket, akkor többnek is ott kellene lennie legalább a Konferencia Liga főtábláján. A magyarországi feltételek kiemelkedőek a régióban, ám a többi ország zöme mégis sokkal jobban teljesít, a csehek például négy csapatuknak szurkolhatnak majd az ősszel, ráadásul a Sparta Prahának a Bajnokok Ligájában, a Slavia Prahának és a Viktória Plzennek az Európa-ligában, a Paksot kiejtő Mlada Boleslav pedig a Konferencia Ligában vitézkedhet majd.