Ezer euró lesz a minimálbér 2028-ra© vg.hu

Ezer euró lesz a minimálbér 2028-ra

, 5 hír, oldalnézet

A megfizethető lakhatás, a bérnövekedés és a kisvállalkozások további segítése is szerepel a jövő évi költségvetés tervezetében - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a Kormányinfón azt mondta: a 2025-ös büdzséről szóló előterjesztést november elején nyújtja be a kormány a parlamentnek. Kérdésre válaszolva reálisnak nevezte az ezer eurós minimálbér elérését 2028-ra.

Újabb másfél éves mélypontra esett a forint az euróval szemben. A 402 jegyzés után csütörtök napközben kissé erősödött a hazai fizetőeszköz, majd estére ismét 401 forint felett alakult az árfolyam. A Portfolio arra hívja fel a figyelmet, hogy a közel-keleti konfliktus, az amerikai jegybanki jelzések és a romló piaci hangulat továbbra is hatással van a forintra.

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság a kiskereskedelmi különadó miatt. Brüsszel szerint a magyar adózási rendszer sérti az uniós letelepedési szabadságot, mivel a külföldi tulajdonú nagyvállalatokra sokkal magasabb, progresszív különadó-kulcsokat vetnek ki az árbevétel alapján, mint a franchise-hálózatban működő, magyar tulajdonú kiskereskedőkre.