Ezért nem Milák Kristóf vagy Szilágyi Áron viszi a magyar zászlót az olimpiai megnyitón2Fénykép© bama.hu

Ezért nem Milák Kristóf vagy Szilágyi Áron viszi a magyar zászlót az olimpiai megnyitón

, 5 hír, 3 oldalnézet

"A térdem fáj, valami porcproblémám van, de vívók között mindig életre kelek. Lehet, hogy egy régebbi sérülés újult most ki valami miatt. Bevallom, nehezen élem meg a viszonylagos mozdulatlanságot, nem járok-kelek, mint általában, úszni sem merek, csak otthon tornázom. Nagy boldogság, hogy meghívtak erre az alkalomra. Mi annak idején babonából nem jósolgattunk a nagy versenyek előtt, de én talán kimondhatom, hogy sokat várok a fiatal, tehetséges csapattól még akkor is, ha nagyon erős a mezőny" - mondta az MTI-nek.

Miközben készültek a közös csapatfotók, a versenyzők válaszoltak az újságírók kérdéseire. Az olimpián elsők között, már szombaton pástra lépő férfi kardozók vezetőedzője, Sárközi Gergely így nyilatkozott: "Nagyszerű, hogy a férfi kard kezd, nem kell sokáig várni a szereplésre. Én azt sem bánnám, ha már most pástra léphetnének a fiúk, mert készen állnak a versenyre" - mondta az MTI-nek.

Gémesi Csanád úgy fogalmazott, a második olimpiája előtt áll, és már nagy izgalommal várja. "Valójában ez lesz az első igazi olimpiám, mert Tokió a koronavírus-járvány miatt különleges volt, nézők nélkül zajlott. Akkor csak csapatban vívtam, most pedig már az egyéni versenyen is indulok. A helyszín közelsége miatt a családtagjaim is a lelátón szurkolnak majd, ami jó érzéssel tölt el" - fogalmazott Gémesi, a Tokióban bronzérmes, világbajnok kardcsapat tagja.