Fél évre bezár a Nyugati téri McDonald's6Fénykép© magyarnarancs.hu

Fél évre bezár a Nyugati téri McDonald's

, 7 hír, oldalnézet

Étteremátalakítási programja utolsó állomásaként a tervek szerint mintegy fél évre bezárják a többször is a világ egyik legszebb gyorséttermének választott Nyugati téri McDonald’sot. A műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával építik újjá – írja a cég közleménye alapján a Portfolio.hu.

A Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan historizáló, a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült. Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja majd. A belső kialakítás alapja a McDonald’s RAY-design koncepciója, amely egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból kerül kialakításra:

Az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbi részének mostani lépcsőzetes elrendezését átalakítják. A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a födémszakaszt felemelik a bejárati padlószinthez. A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a galériára és a mezzanine szintre.