Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Fekete-Győr András12Fénykép© origo.hu

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Fekete-Győr András

, 16 hír, oldalnézet

Harmadfokon is ítéletet hirdetett a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön, eszerint Fekete-Győr András bűnös a 2018-as füstgyertyás ügyben. Párttársát, Szarvas Koppány Bendegúzt is elítélték ebben az eljárásban. A bíróság szerint mindketten hivatalos személy elleni erőszakot követtek el, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték őket. Fekete-Győrt, a Momentum egykori elnökét egy év börtönbüntetésre ítélték, két év próbaidőre felfüggesztve. A harmadfokú ítélet jogerős, ellene fellebbezési lehetőség nincs.

Fekete-Győr András a procedúrát “koncepciós eljárásnak” nevezte, a “Polt Péter vezette ügyészségen ez egy politikailag motivált eljárás”. Most is elmondta, hogy ártatlannak tartja magát.

Az utolsó szó jogán Szarvas Koppány Bendegúz, az ügy elsőrendű vádlottja is felszólalt. Szarvas elmondta, megígérte ügyvédjének, nem fog viccelődni, ami nehéz volt az abszurd eljárás után. Kiemelte, hogy a tanúként meghallgatott rendőrök azt mondták korábban, a saját könnygázuk jobban zavarta őket, mint a momentumos politikusok akciója. Kérte, vegyék figyelembe, hogy a Közszolgálati Egyetemen -ahol a mesterképzést végzi- a diplomaszerzés feltétele a büntetlen előélet.