Felfüggesztették Csárdi Antal mentelmi jogát3Fénykép© blikk.hu

Felfüggesztették Csárdi Antal mentelmi jogát

, 6 hír, oldalnézet

Korábban a Blikk is beszámolt róla, hogy kilép az LMP-ből Csárdi Antal egyéni országgyűlési képviselő. A sajtóértesülést Csárdi sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó: a telefonban azt mondta, hétfőn kommentálja a kilépéséről szóló hírt. Tehát nem derült ki, hogy függetlenként tagja marad-e az LMP-frakciónak. Sajtóértesülések szerint a politikus úgy érzi, a párt a Fideszhez húz.

Ma 132 igen, 38 nem és 1 tartózkodás mellett felfüggesztette az országgyűlés Csárdi Antal mentelmi jogát. Csárdi a nyáron, amikor még a párt tagja volt, az LMP több aktivistájával együtt elállta a Samung gödi akkugyárának egyik bejáratát. Azért, mert a magyar kormány ezt nem tette meg egy bírósági végzés ellenére sem, mondta a mentelmi szavazás előtt. Csárdi szerint a gödi Samsung-gyár termelését csökkenteni kellett volna, ezért is mentek oda júniusban más LMP-s aktivistákkal, hogy lezárják az oda vezető bejáratokat – írja a Telex.

Az egykori párttag véleménye szerint azonban szabálysértési tényállás nem áll fenn. Azt mondta, a mentelmi jogról szóló szavazásnak „egyetlenegy vesztese lesz, az pedig a magyar demokrácia”.