Felfüggesztették Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát, akár börtönbe is kerülhet11Fénykép© index.hu

Felfüggesztették Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát, akár börtönbe is kerülhet

, 12 hír, 2 oldalnézet

140 igen, 43 nem szavazattal elfogadták a Mentelmi Bizottság döntését, így felfüggesztették Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát. Erre azért volt szükség, hogy a bíróság ebben az esetben a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állhasson.

Az országgyűlési képviselőket mentelmi jog illeti meg, így csak annak felfüggesztése után felelhetnek tettükért. Hargitai János, a Mentelmi Bizottság fideszes elnöke a szavazás előtt röviden megindokolta, miért volt szükség a mentelmi jog felfüggesztésére. Azt is mondta, hogy nincs szükség egy zaklató munkájára, egy olyan képviselőre, aki – véleménye szerint – nagy nyilvánosság előtt rágalmazást követ el.

Gy. Németh Erzsébet elmondta, hogy nem fogják elhallgattatni, és mindent megtesz, hogy minél jobb törvényt hozzanak, szerinte Pölöskei Annamária, Novák Katalin és Balogh Zoltán, illetve az egész Fidesz felelős. Szerinte Áder János felesége nem mer önállóan kiállni, és a volt köztársasági elnökön keresztül üzenget, de ő nyugodt, és részéről akár Dobrev Klárát is feljelentheti. Gy. Németh Erzsébet a képviselők előtt a bizottság elnökének kijelentette, hogy