Ferenc pápa szerint a mesterséges intelligencia elbűvölő, de félelmetes eszköz, erkölcsi ellenőrzés kell hozzá3Fénykép© hirado.hu

Ferenc pápa szerint a mesterséges intelligencia elbűvölő, de félelmetes eszköz, erkölcsi ellenőrzés kell hozzá

, 6 hír, 0 oldalnézet

Katolikus egyházfő első alkalommal vett részt az országcsoport csúcsértekezletén.

A pápa a mesterséges intelligenciáról rendezett panelbeszélgetésen szólalt fel, és több kétoldalú megbeszélést is tartott. Találkozott Joe Biden amerikai, Volodimir Zelenszkij ukrán, Emmanuel Macron francia, Narendra Modi indiai, Luiz Inácio Lula da Silva brazil, Recep Tayyip Erdogan török, Abdel-Madzsid Tebbun algériai és William Samoei Ruto kenyai elnökkel, valamint Justin Trudeau kanadai kormányfővel és Kristalina Georgievával, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatójával.

A Volodimir Zelenszkij közösségi oldalán közölt beszámoló szerint az ukrán elnök köszönetet mondott a pápának az ukrán nép irányában tanúsított közelségéért és az országba juttatott humanitárius segítségért. Találkozójukon szó esett a háború következményeiről, az orosz "légi terrorról", az ukrajnai nehéz energetikai helyzetről.

Beszéltek a lehetséges békemegoldásokról, a Szentszék szerepéről az Ukrajna számára igazságos és fenntartható béke elérésében, valamint a hétvégi svájci békekonferencia várható eredményeiről.