Gelencsér Ferenc lemondott, Donáth Anna visszatér a Momentum elnöki posztjára5Fénykép© nepszava.hu

Gelencsér Ferenc lemondott, Donáth Anna visszatér a Momentum elnöki posztjára

, 9 hír, 0 oldalnézet

Lemondott a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc. A párt szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a politikus másfél évvel ezelőtt egy rendkívül nehéz időszakban vállalta el a Momentum elnöki pozícióját, saját feladatának azt tekintette, hogy egyben tartsa a pártot, amíg Donáth Anna újra készen nem áll a vezetésre. A közlemény szerint Donáth Anna immár „készen áll”.

Gelencsér Ferenc bejegyzése szerint „arra kérte" Donáth Annát, hogy egy hivatalos tisztújítási folyamatot követően, a párt Küldöttgyűlésének támogatásával vegye át a Momentum vezetését és álljon fel egy új elnökség. Ő maga pedig továbbra is segíti a Momentumot, „ahogyan azt 2016 óta teszi töretlenül”.

Donáth Anna posztjában úgy fogalmazott, hogy meg kell újítani az ellenzéket, ezért tér vissza a Momentum elnökének. „Másfél évvel ezelőtt, az ellenzék 2022-es bukása után a gyermekem születése miatt nem tudtam vállalni a Momentum elnöki pozícióját. Úgy éreztem, nem tudnám lelkiismeretesen ellátni a feladatot újdonsült anyaként, a pozícióhoz pedig csak önmagáért nem akartam ragaszkodni.