Gulyás Gergely: Karsai Dániel az emberi méltóság kiemelkedő képviselője volt6Fénykép1Videó© magyarnarancs.hu

Gulyás Gergely: Karsai Dániel az emberi méltóság kiemelkedő képviselője volt

, 8 hír, 2 oldalnézet

Elsőként, és a gyanúnk szerint utolsóként a Fideszből Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter búcsúzott a szombaton elhunyt Karsai Dánieltől. Karsai életének utolsó hónapjaiban is harcolt az aktív eutanázia jogáért, amit a Fidesz keresztény értékekre hivatkozva kategorikusan elutasított annak ellenére is, hogy Karsainak az ALS-betegsége miatt rengeteg fájdalmat és súlyos fizikai leépülést kellett átélnie.

– írta Gulyás, hozzátéve, hogy „ahogyan azonban ő ezt az ügyet képviselte, egy halálos betegséggel és fizikai erejének drámai fogyatkozásával bátran – sőt gyakran öniróniával – szembenézve, az feltétlen tiszteletet parancsol.”

Gulyás - aki egyébként a kormányból tulajdonképpen egyedüliként folytatott érdemi beszélgetést Karsaival az ügyről - azt is elmondta, hogy Karsai ügye biztosan folytatódik. „A betegségével együttjáró fizikai nehézségek semmit sem változtattak igényes jogi kifejezőkészségén, amely az egy nemzedéknek előttünk járó jogászprofesszorok legjobbjainak sajátja volt.