Ha igaz, ha nem: román botrány Putyin miatt© kemma.hu

Ha igaz, ha nem: román botrány Putyin miatt

, 4 hír, oldalnézet

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság E csoportjának nyitómérkőzésén Ukrajna meglepetésre kiütéses, 3–0-s vereséget szenvedett Romániától a müncheni Allianz Arenában – írta meg az Origo. A himnuszok alatt az ukrán játékosok mindannyian a kék-sárga nemzeti zászlójukba burkolóztak. Ezzel is üzentek az orosz–ukrán háborúban a harctéren levő, a hazájukat védő honfitársaiknak.

Sőt, az ukránok elhozták Münchenbe és kiállították az oroszok által lerombolt harkivi stadion lelátójának egy darabját, hogy ezzel is emlékeztessék a világot a háború borzalmaira – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A Bayern München otthonában 61 ezren foglaltak helyet a lelátókon, és a románok hozzávetőleg kétszer annyian voltak, és egy felettébb ízléstelen reakcióval reagáltak az ukránok tiszteletadására: az orosz elnök, Vlagyimir Putyin nevét skandálták a lelátókon.

Az angol The Mirror emlékeztet rá, hogy a román szurkolók viselkedésükkel megszegték az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályait. Ám a román sajtó azt állítja, a közösségi médiában terjedő videó manipulált, a készítője megváltoztatta a hangsávot – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.