Havas Henrik lett Gattyán György médiabirodalmának vezetője4Fénykép© vg.hu

Havas Henrik lett Gattyán György médiabirodalmának vezetője

, 7 hír, oldalnézet

Havas Henrik lett Gattyán György médiabirodalmának elnöke – írja a Blikk. A lap információi szerint feladata a frisshirek.hu online portál olvasótáborának, illetve a hozzá tartozó YouTube-csatorna nézőszámának növelése lesz. Havas Henrik azt mondta, a Docler Holdinghoz tartozó  Frisshírek Médiacsoportnál készen kapta a technológiát, amely a mesterséges intelligencia segítségével cikkeket generál, ami idehaza még meglehetősen újnak számít. Igényes, szórakoztató lapot akar.

Havas Henriket azzal is megbízták, hogy állítson fel egy oknyomozó újságírókból álló, független szerkesztőséget, amely politikai, gazdasági érintettségű korrupciógyanús ügyeket dolgoz majd fel.

– mondta a projektről, amely mögött szintén Gattyán György áll, akinek a vagyonát tavaly év végén a Forbes 424 milliárd forintra becsülte. (Az üzletember mára eltávolodott a politikától, de frisshirek.hu-nak az általa alapított Megoldás Mozgalom elnöke, Huszár Viktor a minap arról beszélt, miként vinné be a pártot az Európai Parlamentbe.)