Hazaengedték a börtönből Galambos Lajost3Fénykép© velvet.hu

Hazaengedték a börtönből Galambos Lajost

, 7 hír, oldalnézet

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, Galambos Lajos 2023. április 26-án vonult börtönbe, de már a bevonulása előtt jelezte, hogy papírja van arról, hogy gyógyíthatatlan beteg, ami miatt nem alkalmas számára a berettyóújfalui börtönkórház. Ott ugyanis nem tudják őt megfelelően ellátni.

Emiatt, és jó magaviselete miatt, Lajcsi a rá szabott büntetés teljes letöltésénél így úgy tűnt jóval korábban elhagyhatja a börtönt, és rekreációs őrizetbe kerülhet, ami azt jelenti, hogy a saját házában, nyomkövetővel a bokáján élhet addig, amíg hivatalosan szabaddá nem nyilvánítják. Ez most megtörtént: az ország Lagzi Lajcsija valóban hazatért.

Ahogyan arról a Bors is írt, az ítélet után Galambos Lajos ügyvédei sokat tettek azért, hogy a zenész otthonában, házi őrizetben tölthesse le büntetését, ám 2023. április 26-án mégis be kellett vonulnia a börtönbe. Bár bent tartózkodásának egészét a börtönkórházban töltötte, hiszen betegsége úgy kívánta meg, hogy folyamatos orvosi felügyelet alatt legyen, úgy tűnt, egyelőre mégsem szabadulhat.