Hazai győzelemmel kezdett a Ferencváros a Konferencia-liga csoportkörében3Fénykép© nepszava.hu

Hazai győzelemmel kezdett a Ferencváros a Konferencia-liga csoportkörében

, 5 hír, 0 oldalnézet

A Ferencváros hátrányból fordítva 3-1-es hazai győzelemmel rajtolt a szerb Cukaricki ellen a labdarúgó Konferencia-liga csütörtöki nyitófordulójában. A vendégek ugyan Djordje Ivanovic pontos lövésével vezetést szereztek a 26. percben, de a szinte végig fölényben futballozó zöld-fehérek még a szünet előtt fordítottak Varga Barnabás 11-esével és a ghánai Kwabwena Owusu gyönyörű lövésével. A végeredményt a csereként beálló szerb Aleksandar Pesic állította be a 79. percben.

A ferencvárosi szurkolók olyan élőképpel fogadták kedvenceiket, hogy zöld-fekete alapon fehér betűkkel a „FRADI” felirat volt kiolvasható a lelátón, hozzá pedig azt az üzenetet függesztették ki: „Előre a kupatavaszért!” A találkozót egyperces gyászszünet előzte meg a marokkói földrengés és a líbiai áradások áldozataira emlékezve.

A magyar bajnok két hét múlva az idén döntős és az F csoportban a belga Genk vendégeként 2-2-es döntetlennel rajtoló olasz Fiorentina vendége lesz a második körben. A négyes első helyezettje a nyolcaddöntőbe jut, a második pedig az Európa-liga egyik csoportharmadikjával találkozik a 16 közé kerülésért.