Hiába nevezte „kamuállásnak”, mégis EP-képviselő lenne Magyar Péter3Fénykép© sonline.hu

Hiába nevezte „kamuállásnak”, mégis EP-képviselő lenne Magyar Péter

, 7 hír, 0 oldalnézet

Hétfőn Magyar Péter szavazást indított a párt honlapján arról, hogy legyen-e európai parlamenti képviselő a következő ötéves uniós ciklusban. A hívei 75 százaléka igennel válaszolt a kérdésre, és mivel Magyar előzetesen azt írta a közösségi oldalán, hogy bármi is lesz a szavazás végeredménye, azt elfogadja, nyilvánvalóan felveszi a mandátumot. A politikus hétfőn kiutazott Brüsszelbe, ahol a néppárti frakció kedden dönt a TiszaTiszaTisza Párt EP-képviselőinek felvételéről.

A választási kampány idején tucatnyi nyilatkozatban, interjúban hangoztatta, hogy esze ágában sincs beülni az EP-be, sőt nem egyszer azzal kérkedett, hogy a jövőben a „piacról fog megélni”. A 444.hu podcastjában márciusban azt mondta:

Tehát én továbbra is úgy tervezem, hogy a piacról fogok megélni, hogyha adott esetben már azt is mondtam egy hónapja, hogy minden további nélkül meg fogok tudni élni Magyarországon, a piacon. Hogyha ez nem fog működni, akkor nyilván külföldön fogom ezt megpróbálni, hiszen el kell tartanom a három gyerekemet.