Hőhullám sújtja az Egyesült Államokat7Fénykép© hirado.hu

Hőhullám sújtja az Egyesült Államokat

, 8 hír, 0 oldalnézet

Az északkeleti Maine állam kanadai határhoz közeli településén, Caribou-ban szerdán 34,4 fok volt a legmagasabb hőmérséklet, a levegő páratartalmát is számításba vevő hőérzet megközelítette a 40 fokot. A településen, amely 15 kilométerre fekszik a kanadai határtól, melegebb volt, mint a floridai Miamiban és Texas számos településén – írja az MTI.

Chicagóban hétfőn egy 1957-es rekord dőlt meg, amikor 36,1 fokig emelkedett a hőmérséklet. A Nagy-Tavak térségének keleti részén és az északkeleti államokban hőségriasztás van érvényben, számos szabadtéri programot töröltek, és a lakosság számára légkondicionált „hűsölőközpontokat” jelöltek ki. New Yorkban megnyitották az egyébként korlátozottan látogatható parkokat, az uszodák pedig a szokásosnál korábban nyitnak ki.

A meteorológiai előrejelzések szerint az ország északkeleti részét érintő hőhullám szerdán és csütörtökön tetőzik a Nagy-Tavak vidékén, valamint a Maine államot is magába foglaló térségben, miközben az Ohio folyó völgyében és az atlanti partvidék középső részén, így a fővárosban, Washingtonban, a hétvégén szintén jóval 35 fok fölé emelkedik majd a napi csúcshőmérséklet.