Ismert magyar hegymászókról szól a Spektrum új dokusorozata, a Minek ment oda5Fénykép1Videó© beol.hu

Ismert magyar hegymászókról szól a Spektrum új dokusorozata, a Minek ment oda

, 5 hír, 0 oldalnézet

Suhajda Szilárd eltűnését és a megtalálására indított mentőakciót tavaly azok is aggódva és reménykedve követték nyomon, akik korábban semmilyen hegymászással kapcsolatos tudással vagy tapasztalattal nem rendelkeztek. A hegymászó tragédiáját követő médiavisszhang és a többségében együttérző, néhány esetben azonban fájdalmasan érzéketlen véleménynyilvánítás nemcsak széleskörű társadalmi érdeklődésről, hanem egyfajta értetlenségről is árulkodott.

A Spektrum legújabb saját gyártású műsora, a Minek ment oda betekintést nyújt a „tiszta” – oxigénpalackra nem támaszkodó – expedíciós hegymászás világába, valamint elbeszéli a Himalája koronája magyar teljesítésének történetét hat legendás magyar hegymászó életútján keresztül. A drámai, gyakran szívmelengető, bizonyos esetekben megrázó epizódok főszereplői Ács Zoltán, Erőss Zsolt, Klein Dávid, Nedeczky Júlia, Suhajda Szilárd és Várkonyi László – a hazai expedíciós hegymászás meghatározó alakjai, akik mérföldkőnek számító első magyar csúcsmászásokat hajtottak végre.

Tragédiák alkalmával a laikusok gyakran áldozathibáztató kommentje a „minek ment oda”. Suhajda Szilárd élettörténetével és tragédiájával indul a Spektrum új sorozata, a Minek ment oda, amely arra keresi a választ, mi motiválja a hegymászókat, hogy oxigénpalack nélkül vágjanak neki a nyolcezres csúcsoknak.