Izrael lefejezte a Hezbollahot11Fénykép© hirado.hu

Izrael lefejezte a Hezbollahot

, 15 hír, 0 oldalnézet

Az izraeli hadsereg (IDF) azt közölte, hogy a Hezbollah központját támadták Bejrút déli külvárosában - jelentette a Reuters. A brit hírügynökség arról is beszámolt, hogy a légicsapást követően a sűrű füst felhő borult a környékre. Az Axios hírügynökség egy izraeli forrásra hivatkozva azt mondta, hogy a Hezbollah vezetője, Haszan Naszrallah sejk volt a támadás célpontja, és az izraeli hadsereg azt vizsgálja, hogy megölték-e a terrorszervzet vezetőjét.

A Hezbollahhoz közel álló forrás azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy Naszrallah életben van. Egy magas rangú iráni biztonsági tisztviselő viszont azt közölte, hogy Teherán ellenőrzi él-e még a Hezbollah vezetője.

Az Irán által támogatott terrorszervezet televíziója al-Manar szerint négy épület megsemmisült, és légcsapásoknak sok áldozata van. Az Al-Manar élő adásában azt mutatta, amint a mentőcsapatok túlélők után kutatnak a romok között. A tévéállomás tudósítója pedig azt mondta, hogy a támadás nyomán több nagy bombatölcsér keletkezett, és sok környező épületet megrongált.