Izrael utazási figyelmeztetést adott ki több európai országra, köztük Franciaországra, Németországra és Magyarországra is3Fénykép© hirado.hu

Izrael utazási figyelmeztetést adott ki több európai országra, köztük Franciaországra, Németországra és Magyarországra is

, 6 hír, 0 oldalnézet

Izrael Nemzetbiztonsági Tanácsa több európai országra, köztük Franciaországra, Nagy-Britanniára, Németországra és Magyarországra vonatkozóan is megemelte az utazási figyelmeztetés szintjét – írja a Haaretz.

A besorolás szerint "potenciális veszély" fenyegeti az izraeli utazókat ezekben az országokban, ami miatt a figyelmeztetési szintet az öt fokú skála kettes szintjére emelték többek között Ausztria, Belgium, Bulgária, Görögország, Izland, Írország, Hollandia, Málta, Portugália, Spanyolország és Svédország esetében is. Ausztrália, Oroszország, Kína, Brazília, Argentína és más közép- és dél-amerikai országok is kettes besorolást kaptak.

"Nem azt mondjuk az izraelieknek, hogy ne menjenek Európába, hanem azt, hogy legyenek a szokásosnál is éberebbek" – mondta az Nemzetbiztonsági Tanács egyik magas rangú tisztviselője. A tanács felszólította a turistákat, hogy "kerüljék az izraeli és zsidó feliratok megjelenítését, és kerüljék a nagyobb rendezvényeket".