Izraeli védelmi miniszter: a Hamász fegyvereseinek hatvan százaléka halott vagy sebesült2Fénykép© hirado.hu

Izraeli védelmi miniszter: a Hamász fegyvereseinek hatvan százaléka halott vagy sebesült

, 6 hír, 0 oldalnézet

A miniszter január végén azt közölte, hogy a Gázai övezetben a Hamász terroristáinak legalább fele már meghalt vagy megsebesült. „Felszámoltuk a Hamász huszonnégy zászlóalját, vagy túlnyomó többségüket” – hangsúlyozta Galant az izraeli parlamentben szerdán.

Az IDF parancsnokai szerint a Hamász zászlóaljai, mint katonai alakulatok valóban megszűntek – vagyis az iszlamista seregnek nincs lehetősége nagy és szervezett támadást indítani az IDF erői ellen több tucat, vagy több száz harcossal, vagy átlépni a határon a szomszédos izraeli településekre.

Galant a kneszetben megerősítette a keddi bejelentést, miszerint egy hónap múlva megkezdik az ultraortodoxok behívását a hadseregbe. „A július-augusztusi toborzásban körülbelül háromezer behívót küldünk ki. Nem összetűzéseket, hanem sikereket próbálunk elérni ebben a folyamatban”– közölte a védelmi miniszter, miután a legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy a jogegyenlőség és a egységes közteherviselés érdekében az ultraortodoxoknak is szolgálniuk kell az izraeli hadseregben.