Júliustól legalább két hónapra leállítja tel-avivi járatait a KLM3Fénykép© portfolio.hu

Júliustól legalább két hónapra leállítja tel-avivi járatait a KLM

, 8 hír, 0 oldalnézet

A KLM holland légitársaság júliustól ismét leállítja az tel-avivi járatait biztonsági kockázatokra hivatkozva – közölte az NL Times című angol nyelvű holland hírportál hétfőn. A légitársaság tájékoztatása szerint az ideiglenes intézkedés legalább augusztus végéig marad érvényben, mivel jelenleg nem tartják teljes mértékben biztonságosnak az izraeli város légikikötőjét „a folyamatban lévő konfliktus miatt”.

A hírportál emlékeztetett, a KLM járatait a Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i támadását követően, a Gázai övezetben indított izraeli offenzíva kezdete után függesztette fel ideiglenesen, majd később helyreállította a légiközlekedést. A légitársaság áprilisban rövid időre ismét felfüggesztette a tel-avivi járatait az Irán által Izrael ellen elkövetett drón- és rakétatámadás miatt. A légitársaság később ismét biztonságosnak ítélte a helyzetet ahhoz, hogy Tel-Avivba repüljön.

Jelenleg a Schiphol és Tel-Aviv közötti járatok mindkét irányban a ciprusi Lárnaka repülőtéren történő „speciális leszállással” működnek június végéig, hogy – mint tájékoztattak – a KLM legénységének ne kelljen Izraelben éjszakáznia.