Karácsony Gergely és bizalmi köre is hallgat a botrányos külföldi finanszírozással kapcsolatosan© kemma.hu

Karácsony Gergely és bizalmi köre is hallgat a botrányos külföldi finanszírozással kapcsolatosan

, 4 hír, 0 oldalnézet

A korábban már megismert stratégiát alkalmazza Karácsony Gergely és bizalmi köre a 2019-es főpolgármester-jelölti kampány botrányos, külföldi finanszírozásával kapcsolatban, teljes hallgatásba burkolóznak, semmilyen kérdésre nem hajlandók válaszolni. Ettől függetlenül a Magyar Nemzet által feltárt tények alapján már büntetőfeljelentés született, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozhat a szintén Karácsony nevével fémjelzett 99 Mozgalom adománygyűjtési technikájához kísértetiesen hasonló ügyben.

Karácsony Gergely a 2019-es kampányához kapcsolódó botrányról, amit a Magyar Nemzet tárt fel egy olyan információcsomag alapján, amelyet feltehetően éppen a főpolgármester közvetlen bizalmi köréből szivárogtattak ki  a laphoz.  A Magyar Nemzet kedden elektronikus levélben tett fel kérdéseket az üggyel kapcsolatosan, de választ azóta sem kapott. Karácsony a lap riporterének sem nyilatkozott. De ugyancsak hallgatásba burkolózott a botrányos ügy többi érintettje, Mravik Zsolt, Perjés Gábor és Tordai Csaba, akikhez korábban szintén kérdéseket intéztek.

Mint ismert, időközben Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán bejelentette, hogy a Magyar Nemzetben megjelent tényfeltáró cikk alapján feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, pénzmosás, költségvetési csalás, hűtlen kezelés, valamint hamis magánokirat felhasználása megalapozott gyanújával Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampányával összefüggésben.