Karácsony Gergely felhívja Magyar Pétert6Fénykép© 168.hu

Karácsony Gergely felhívja Magyar Pétert

, 9 hír, oldalnézet

Szerda este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt Karácsony Gergely, akitől Rónai Egon műsorvezető megkérdezte, hogy Alkotmánybírósághoz fordul-e a Kúria döntése után. A városvezető egyértelmű nemmel felelt, és hozzátette, hogy korábban sem említette az Alkotmánybíróságot, mint jogorvoslati lehetőséget.

A műsorvezető ezután arról is kérdezte a városvezetőt, hogy mi a terve, hiszen októbertől nem lesz többsége a Fővárosi Közgyűlésben. Mint ismert, a Fidesz és a Tisza Párt is 10-10 mandátumot szerzett, míg a Karácsony Gergelyt támogató MSZP-DK-Párbeszéd összesen hat helyet szerzett, Magyar Péter pedig korábban kijelentette, hogy nem támogatja egyik jelöltet sem. Ezzel kapcsolatban Karácsony Gergely úgy fogalmazott:

– hangsúlyozta, majd hozzátette: nem ismei a Tisza Párt képviselőit, de alig várja, hogy megismerje őket. Nem ismeri a Tisza Párt programját sem, „de nyilván. vannak fontos ügyek, amiket közösen tudunk majd képviselni” – fogalmazott. Róna Egon kérdésére, hogy kereste-e már Magyar Pétert, azt felelte: meg akarta várni vele a Kúria jogerős döntését.