Karácsony Gergely kampánykönyvét a korrupcióval vádolt Kiss Lászlóék pénzelték2Fénykép© beol.hu

Karácsony Gergely kampánykönyvét a korrupcióval vádolt Kiss Lászlóék pénzelték

, 5 hír, oldalnézet

Szociális ellátások szoros emberfogással – ezzel a címmel jelent meg négyoldalas „támogatott tartalom” tavaly novemberben az akkor még létező Jelen című hetilapban az óbudai önkormányzatról, Kiss László polgármester nyilatkozatával, Tóth Ákos tollából. Ugyanő jegyzi felelős kiadóként Karácsony Gergely kampánykönyvét, a Falak helyett hidak című művet is – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Jelen és a Karácsony-könyv kiadása egyaránt a Liberty Press Kft.-hez köthető. A 2013-ban alapított cégben a kezdetektől fogva tulajdonos Tóth Ákos, tulajdonostársa 2019 óta Lakner Zoltán, a Gyurcsány-kormány és a szocialisták régi tanácsadója, illetve Krajczár Gyula.

Az említett Liberty 2022-ben szerződést kötött a fővárosi Budapest Brand Nonprofit Zrt.-vel. A Megvalósíthatósági tanulmány készítés, Budapest 150 médiahálózat létrehozása tárgyában című vállalkozási szerződés hatályba lépésének dátuma 2022. június 1., a szerződés teljesítésének időpontja pedig 2022. július 31. volt. A tanulmányért a – többek között – kulturális tartalmak előállításáért felelős önkormányzati vállalat nettó 5,8 millió forintot fizetett ki a Liberty Pressnek.