Karsai Dániel lett az év embere3Fénykép1Videó© hvg.hu

Karsai Dániel lett az év embere

, 8 hír, 0 oldalnézet

Ilyenkor a legerősebb embereknek is szüksége lehet szellemi, lelki és materiális igazodási pontokra, amelyek világítótoronyként jelzik azokat az értékeket és célokat, amik segítenek átvészelni egy ilyen viharos időszakot. Magyarországon viszont azért is érezzük ezeket a válságokat ennyire a bőrünkön,

A kormánypárti buborék biztonsága alapjaiban épül illúziókra, amelyeket egy, a hatalomba egyre görcsösebben ragaszkodó rezsim épít. Az ország demokratikus fele látja az illúziónak az árnyoldalát, és tisztában van azzal, hogy a számára fontos értékeket senki nem őrzi, egyik percről a másikra válhatnak politikai játszmák tárgyává. A globális gazdasági válságra itthon pluszban rápakolt tényezők gyakorlatilag csak a legfelsőbb rétegek mindennapjaira nem voltak hatással, a társadalmi szolidaritás, mint eszmény pedig már azok között sem alapvetés, akik hasonlóan gondolkodnak.

2023-at is ez a – sokszor céltalan – rohanás határozta meg, mígnem valaki feltette az országnak a legelementárisabb kérdést, amelyre mindannyian megálltunk.