Karsai Dániel reagált a kormány ellenkérelmére3Fénykép© index.hu

Karsai Dániel reagált a kormány ellenkérelmére

, 6 hír, 0 oldalnézet

A súlyos betegségben szenvedő ügyvéd sajtótájékoztatóján kiderült, hogy  az Emberi Jogok Európai Bírósága 2023. november 2-ig adott lehetőséget Karsai Dánielnek arra, hogy írásban nyújtsa be a magyar állam észrevételeivel kapcsolatos állásfoglalását.

Az uniós testületnek a beavatkozásra feljogosított Dignitas és az European Centre for Law and Justice nevű szervezeteknek is az említett határidőig kell az üggyel kapcsolatos írásbeli állásfoglalását eljuttatnia. Karsaiék november 6-ig kértek erre haladékot a strasbourgi testülettől, ás éppen a sajtótájékoztató közben érkezett a hír, hogy erre vonatkozó kérelmüket jóváhagyták.

– mondta az állapota ellenére még mindig aktív 46 éves jogász. Karsai arra is kitért, hogy ő is tagja a svájci Digitas szervezetnek, amely az orvosilag asszisztált öngyilkosságban nyújt segítséget. Ugyanakkor leszögezte: a tagság semmiféle kötelezettséggel nem jár, magyarként nem a svájci hegyek között halnék meg. „Nagy különbség van aközött, hogy az ember kirándulni vagy meghalni megy Svájcba” – tette hozzá.