KDNP-s képviselők az Isztambuli Egyezményhez való csatlakozás elutasításáról nyújtottak be nyilatkozatot9Fénykép© magyarnarancs.hu

KDNP-s képviselők az Isztambuli Egyezményhez való csatlakozás elutasításáról nyújtottak be nyilatkozatot

, 26 hír, 0 oldalnézet

A gyermekek és a nők védelmének fontosságáról, valamint az Isztambuli Egyezményhez való csatlakozás elutasításáról szóló nyilatkozatot nyújtottak be Kövér László házelnöknek dr. Vejkey Imre, Juhász Hajnalka és Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselők.

Ebben azt írják, Magyarország ma kiemelt figyelmet szentel a családok, a gyermekek és a nők védelmének. Jogaikat az Alaptörvény deklarálja, ennek szellemében zajlik az Országgyűlés törvényalkotó munkája, és az állam külön intézkedési kötelezettsége is kivételes helyzetük támasztéka. Magyarországon a törvények és a jogalkalmazás biztosítják a nők védelmét. A nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak bűncselekménynek minősül.

Elutasítanak minden olyan külső nyomásgyakorlást, amelynek célja az Országgyűlésre kényszeríteni olyan döntések meghozatalát, amelyek Magyarország érdekeivel és a magyar emberek többségének akaratával ellentétesek.  E felhatalmazás tudatában, határozott meggyőződéstől vezérelve elutasítják, hogy az Isztambuli Egyezmény Magyarországra, illetve az Európai Unióra nézve kötelező hatállyal rendelkezzen.