Két napra leáll egy ország2Fénykép© portfolio.hu

Két napra leáll egy ország

, 8 hír, oldalnézet

Német napokat élünk. A Bayer Leverkusen történelmi bajnoki címet szerzett a Bundesligában, a Borussia Dortmund és a Bayern München bejutott a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé. Utóbbi a frissebb infó, előbbi már csaknem egy hetes, de érdemes kicsit elidőzni mindkettőnél. Már csak azért is, mert sokan mondják, hogy haldoklik a német foci, a válogatottjuk már közel sem világverő, mint egy évtizede, s a bajnokságuk ott van ugyan a topligák között, de inkább a végén, mint az elején.

A Bayer Leverkusen eddig veretlenül első, minden sorozatot figyelembe véve lassan negyven meccse nem kapott ki. Xabi Alonso csodát tett a gyógyszergyáriakkal, olyan csapatot kovácsolt belőlük, akiket már most a legnagyobbak között emlegetnek, s meggyőződésem, hogy nem értek még a csúcsra.

A trénert már hetek óta bombázzák jobbnál jobb ajánlatokkal az európai sztárklubok, de ő mindegyiket elutasította, mondván, marad, mert épített valamit, amit szeretne befejezni, s szeretné még kicsit kiélvezni a siker ízét. Kitört a futball-láz a városban, az arénában az egész idényben telt ház volt, pedig korábban jó, ha csak félig megteltek a lelátók.