Kezdődik a Tour de Hongrie, mutatjuk a lezárásokat5Fénykép© hirado.hu

Kezdődik a Tour de Hongrie, mutatjuk a lezárásokat

, 7 hír, 0 oldalnézet

A hajdúszoboszlói Szent István park adott otthont a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny csapatbemutatójának. A hivatalos program előtt zenés, táncos műsorokkal szórakoztatták a kilátogatókat. Elsőként a magyar válogatott (Dina Márton, Peák Barnabás, Pápai Ádám, Szijártó Zétény, Feldhoffer Bálint és Filutás Viktor) lépett színpadra, a Dér Zsolt szövetségi kapitány vezette hatosnak Dina Márton az első számú embere, vele szeretnék megnyerni a legjobb magyarnak járó fehér trikót.

„Marcival szeretnénk a lehető legjobb összetett eredményt elérni. Aktívnak kell lenni a srácoknak, azt várom, hogy ott legyünk az elmenésekben. A sprintszakaszokon pedig Peák Barnával szeretnénk a sprintekben top 5–10-eket elhozni” – nyilatkozta a Népszava érdeklődésére Dér Zsolt.

A Polti-Kometa hatosában is található magyar versenyző Fetter Erik személyében. A 24 éves magyar bringás hatalmas ovációt kapott. „Éreztem, hogy én kaptam a legnagyobb tapsot, de nem tehernek élem meg. Nagyon erős csapattal jöttünk, igyekszünk izgalmas perceket okozni a nézőknek. Úgy érzem, jó formában vagyok” – jelentette ki Fetter, aki elsősorban a szombati, etyeki szakaszt nézte ki magának.