Kiakadtak a vasutasok Lázár János döntése miatt© 24.hu

Kiakadtak a vasutasok Lázár János döntése miatt

, 6 hír, 0 oldalnézet

Megdöbbentette a Vasutasok Szakszervezetét Lázár János építési és közlekedési miniszter bejelentése a home office betiltásáról, hiszen egyebek között a MÁV székházból a közelmúltban evakuált vasutasok egy részét is otthoni munkavégzésre osztották be, hiszen az új, végleges irodaház elkészültéig nincs elég iroda az elhelyezésükre.

– közölte Meleg János. A Vasutasok Szakszervezete elnöke szerint ugyanis ez a lehetőség egyike volt azoknak a kedvező feltételeknek, amiért sokan nem kerestek másik munkahelyet, lojálisak maradtak a vasúthoz. Hozzátette: családok ezrei rendezkedtek be erre a korábban kényszer szülte, ám időközben elfogadott és jól bejáratott rendszerre, illetve kisgyerekes szülők éppen ezért lehetőségért maradtak a cégnél vagy csatlakoztak a dolgozóihoz.

Az elnök szerint köztudott, drámai a létszámhiány a MÁV-nál, mint ahogy hoaz is ismert, hogy Lázár eddigi intézkedései sem arattak osztatlan sikert a vasutasok körében – a szervezeti intézkedések kuszasága, kiszámíthatatlansága elbizonytalanítja a műszaki értelmiséget és a többi jó szakembert is –, és ez a mostani döntése olaj lehet a tűzre – magyarázza az elnök.