Kijózanító levelet kapott Magyar Péter Lázár Jánostól5Fénykép© bama.hu

Kijózanító levelet kapott Magyar Péter Lázár Jánostól

, 14 hír, 0 oldalnézet

A Mindenki Magyarországa Néppárt kedden nyílt levelet írt Lázár Jánosnak és a Magyar Közútnak. A párt arra a hírre reagált, hogy kilométerenként mintegy félmilliárd forintot költ a Magyar Közút egy olyan négyszámjegyű mellékútra, amelyen alig van forgalom. Az Átlátszó cikke szerint arról az útról van szó, amely Lázár János batidai kastélyához vezet. A 6 kilométeres szakasz felújítása bruttó 3,3 milliárd forintba kerül.

Márki-Zay Péter pártja szerint „miközben országunk számos pontján égető szükség lenne a közúti infrastruktúra fejlesztésére és karbantartására, ez a projekt teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a lakosság valós igényeit és csak Lázár János és más kiváltságosok érdekeit és kényelmét szolgálja”.

Mint írták, az ország egyes részein a közutak annyira leromlott állapotban vannak, hogy a közlekedés gyakorlatilag életveszélyessé vált, és sok vidéki település megközelítése nehézkes, mert az odavezető utak nincsenek megfelelően karbantartva, továbbá egyre több helyen hiányzik a biztonságos közlekedéshez szükséges infrastruktúra.