Kilenc településen tartanak időközi önkormányzati választást3Fénykép© index.hu

Kilenc településen tartanak időközi önkormányzati választást

, 4 hír, oldalnézet

Kilenc településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Vattán, Kisszekeresen, Rábaszentmihályban, Bajánsenyén, Mesterházán és Rátóton polgármestert, Bozsokon polgármestert és képviselőket, Pakodon egyéni listás képviselőket, Kerepesen pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet – közölte az MTI.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Vattán Birinyi László és Molnár Sándorné független jelölt verseng a polgármesteri címért. Az időközi voksolást azért írták ki, mert a júniusi önkormányzati választáson az élen szavazategyenlőség alakult ki kettejük között, 239–239 szavazatot kaptak. A júniusban független indulóként 16 voksot összegyűjtő Zentay László nem indul újra. A választói névjegyzékben több mint 700-an szerepelnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kisszekeresen négy független jelölt indul a polgármesteri posztért: a júniusi választáson a két legtöbb, 70–70 szavazatot kapott jelölt, Demeter Csabáné és Nagy Barna Géza, a korábbi voksoláson szintén elindult Nagy Róbert, valamint a jelenlegi polgármester, Gyöngyösi Attila Károly. A választói névjegyzékben több mint 400-an vannak.