Kocsis Máté húsz törvény módosításáról beszélt, sosem évülnének el a pedofil bűncselekmények2Fénykép© index.hu

Kocsis Máté húsz törvény módosításáról beszélt, sosem évülnének el a pedofil bűncselekmények

, 5 hír, 0 oldalnézet

Kocsis Máté az interjúban érzékeny és fájdalmas veszteségnek nevezte Novák Katalin államfő és Varga Judit volt igazságügyi miniszter lemondását, de mindketten olyan konzekvens döntést hoztak, amely szerinte példaértékű. "Nincs apelláta ilyen esetben", ekkorát véteni nem lehet, teljesen függetlenül attól, hogy mi volt a döntés hátterében - mondta a kegyelmi ügyről.

Rámutatott: a jobboldalon, ha hiba van, akkor annak van következménye, a baloldalon pedig a bűnöknek sincsen. Varju László "elítélt bűnöző", aki még mindig kapaszkodik a székébe, talán egyre reménytelenebbül, de ez lenne a pillanat, amikor megmutathatná a baloldal, hogy Fekete-Győr Andrással egyetemben ők is képesek vállalni tetteik következményét - hangsúlyozta Kocsis Máté.

Arról is beszélt: az elmúlt hetekben több olyan gesztust tett Svédország Magyarország felé, amelyek értékelhetők, önmagában a miniszterelnök látogatása is ezek közé tartozik. Mint mondta: Svédországban is inkább a baloldali és liberális pártok gyalázták Magyarországot, de az egész svéd politikai elit vagy aktívan, vagy minimum passzívan, de tűrte a sértő és valótlan állítások elhangzását.