Kocsis Máté nehezen hiszi, hogy Magyar Péternek nem Varga Judit szerzett állást4Fénykép1Videó© index.hu

Kocsis Máté nehezen hiszi, hogy Magyar Péternek nem Varga Judit szerzett állást

, 10 hír, oldalnézet

Mint írtuk, Magyar Pétert márciusban hallgatta meg a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, amelyről Kocsis Máté úgy fogalmazott: „bosszút akar állni, a kormányt és annak tagjait okolja azért, mert elhagyta a felesége, és elveszítette a felesége által szerzett munkahelyeit”.

A Fidesz frakcióvezetője a Telex videójában fogalmazta meg ismét a korábbi állítását.

Hozzátette, hogy habár a felesége szintén kapott állami megbízást, neki ahhoz semmi köze nem volt. Mint mondta, nem szabad összekeverni, hogy Kocsisné Márkus Szilvia „a saját végzettségének megfelelő munkát kapott, Magyar Péter meg nem”. Felidézte, hogy felesége 300 ezer forintért nézett át szerződéseket a „szuperkórház″ projektcégben, míg Magyar Péter „vezérigazgató volt 7-8 millió forintért állami vállalatoknál”.

Arra a kérdésre, hogy rendszerszinten lehet-e állami területen állást szerezni a rokonoknak Kocsis Máté elmondta: „Én elfogadom a miniszterek válaszát. De ők meg fogadják el, hogy nekem joggal juthatott eszembe, hogy van-e összefüggés a két dolog közt. Hogy valaki Diákhitel Központot, közút-kezelőt meg mindent képes vezetni hirtelen. Csodálkoznék, ha ez spontán lett volna. De mivel a miniszterek állítják, hogy ez így van, én nem mondtam semmit ebben az ügyben. Akár ha gondolják, vissza is vonom ezt az állításomat, de értsék meg, a gyanú alappal fogalmazódott meg bennem.”