Könnygázzal oszlatták fel a rendőrök a Karmelita kolostor előtt tüntető diákmegmozdulást4Fénykép© alfahir.hu

Könnygázzal oszlatták fel a rendőrök a Karmelita kolostor előtt tüntető diákmegmozdulást

, 6 hír, 0 oldalnézet

AzAlfahír is beszámolt a hétfő reggeli tüntetésekről, amit az ADOM Diákmozgalom és a PDSZ-PSZ szervezésében tartottak más helyszínek mellett, az oktatást is felügyelő Belügyminisztérium épülete előtt, hogy a béremelésért, a munkakörülmények javításáért, és a tanárok jogköreit megszüntető státusztörvény ellen tiltakozzanak. A demonstráció délután 4 órakor folytatódott, amikor a résztvevők a Kálvin térről vonultak a BM elé.

A beszédek és a különböző performanszok után a tüntetők átvonultak Budára, a Karmelitához, ahol Hadházy Ákos és más ellenzéki képviselők újra megkezdték a kordonok bontását. Csakhogy a rendőrök ezúttal nagyon keményen léptek fel velük szemben. A készenlétisek több embert könnygázzal fújtak le és a korábbiakhoz képest nagyon erőszakosan léptek fel a diákokkal szemben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) este azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Karmelita kolostornál be nem jelentett gyűlést tartottak. A rendezvény több résztvevője - állításuk szerint - agresszívan lépett fel a rendőrökkel szemben, ezért ellenük könnygázt vetettek be.