Kovács Zoltán szerint Brüsszel megtámadta a nemzeti konzultációt© index.hu

Kovács Zoltán szerint Brüsszel megtámadta a nemzeti konzultációt

, 9 hír, 0 oldalnézet

Kovács Zoltán egy X-bejegyzésben reagált az Európai Bizottság vezető szóvivője, Eric Mamer hétfői kijelentéseire, amely szerint a magyar kormánynak a nemzeti konzultációval kapcsolatosan az uniós testületet érintő állításai valótlanok – írja az MTI.

Leírta, hogy szerinte Brüsszel támadást indított a nemzeti konzultáció ellen.

Az államtitkár közölte, azt kell mondania Eric Mamer nyilatkozatára, hogy Brüsszel migránsokat akar betelepíteni Magyarországra, több pénzt és több fegyvert akar adni Ukrajnának, el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt és a rezsicsökkentést, a kamatok befagyasztásáról szóló rendelkezéseket és az extraprofitadót. Ezek mellett brüsszeli és más, tengerentúli pénzzel befolyásolni akarja a magyar politikát, továbbá be akarja engedni a génmódosított ukrán gabonát.

Eric Mamer, az Európai Bizottság szokásos napi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva egyebek mellett közölte, hogy Ursula von der Leyen elnököt nyugtalansággal töltötte el, amikor meglátta arcát a magyar nemzeti konzultáció plakátján. Ugyanakkor teljes mértékben bízik abban, hogy a magyar közvélemény objektív és tényszerű információk alapján ítéli meg a brüsszeli testület tevékenységét.

Brüsszelnek nem tetszik, hogy Magyarország nem úgy táncol, ahogyan ők fütyülnek
Kovács Zoltán,
Kovács Zoltán: Brüsszel támadást indított a nemzeti konzultáció ellen