Kozák az éremesélyesek között az Európa-bajnokságon© kemma.hu

Kozák az éremesélyesek között az Európa-bajnokságon

, 4 hír, 0 oldalnézet

Óriási magyar csapattal, szokatlan időbeosztásban zajlik a római atlétikai Európa-bajnokság. A kontinensviadal pénteken kezdődik és jövő szerdán, még a labdarúgó Eb előtt ér véget – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Sokaknak az Európa-bajnokság nemcsak önmagában lesz fontos, Eb-t a kevesebb mint két hónap múlva kezdődő olimpia fényében is kell nézni.

Eddig a kalapácsvető Halász Bence, a futók közül pedig Kozák Luca (100 m gát) és Molnár Attila (400 m) tekinthető biztos ötkarikás indulónak, valamint a Párizsban bemutatkozó vegyes gyaloglóváltóban is lesz magyar csapat. Utóbbi számot az Eb-n nem rendezik meg – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. Gyulai Márton, a MASZ elnöke, úgy számol, hogy a párizsi olimpián 25-30 magyar atléta indulhat, és idén is van éremesélyes magyar versenyző Halász Bence Eb-ezüstérmes és kétszeres vb-bronzérmes kalapácsvető személyében.

Úgy érzem, a Budapesten dobott 77,77 méter jó alap, de még messze van az elvárt eredménytől. A második ciprusi edzőtábor után volt egy nehezebb időszakom, ott becsúszott két kevésbé jól sikerült verseny. Idén a fókusz az olimpián van, de az Eb is fontos állomás