Közel százmillió forinttal támogatja az MBH Bank az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját2Fénykép© vg.hu

Közel százmillió forinttal támogatja az MBH Bank az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját

, 5 hír, 0 oldalnézet

„Ahogyan május 1-jével megalakult Magyarország második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú bankja, amely jelentős lépést tett a nagybankká válás folyamatában, ugyanígy tesz most jelentős lépést a társadalmi felelősségvállalás területén” – mondta Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója az Ökumenikus segélyszervezettel kötendő együttműködési megállapodás aláírásakor.

a stratégiai megállapodás három évre szóló együttműködést takar, és nem minden előzmény nélküli, hiszen már az elődbankok is együttműködtek a segélyszervezettel.

Kitért rá, hogy évente különböző célokat határoznak meg, idén három területre fókuszának, egyik a pénzügyi tudatosság fejlesztése, ami a bank stratégiájában is fontos, másfelől krízistámogatás (ez élelmiszer, gyógyszercsomagok eljuttatását takarja leginkább), harmadrészt a mostani energiaválság hatásait enyhítendő tanácsadási tevékenységgel – ez utóbbi keretében eszközvásárlással is – segítik a rászorulókat. E tevékenységekre százmillió forintos keretösszeg jut.