Krausz Ferenc kapta idén a Műegyetem Neumann professzori címét, Matolcsy György az intézmény díszpolgára lett7Fénykép© hirado.hu

Krausz Ferenc kapta idén a Műegyetem Neumann professzori címét, Matolcsy György az intézmény díszpolgára lett

, 11 hír, 0 oldalnézet

Matolcsy György fontos célnak tekinti a jegybank és a BME nemzetközi kapcsolatainak fejlesztését és kiépítését. A Magyar Nemzeti Bank elnöke támogatja a vezető nemzetközi hírű kutatók, tudósok meghívását is, hogy ezáltal is erősítsék a szakmai, tudományos párbeszédet – írja közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) díszpolgári címet adományozott Matolcsy Györgynek. A kitüntetést Czigány Tibor rektor adta át az egyetem szombati Szenátusi Ülésén. Az egyetem rektora beszédében méltatta a jegybank elnökének Műegyetemet támogató tevékenységét.

Az MNB közleménye szerint Matolcsy György kezdeményezésére 2019-ben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) stratégiai együttműködési megállapodást kötött a pénzügyi, közgazdasági és gazdálkodástudományi gondolkodás fejlesztésére. A két intézmény célja, hogy a műszaki innovációk üzleti és társadalmi értékének feltárásán és bemutatásán keresztül fejlesszék Magyarország nemzeti versenyképességét.