Kudarcok sorozata és elégedetlenség kíséri Ursula von der Leyen elnökségét3Fénykép© hirado.hu

Kudarcok sorozata és elégedetlenség kíséri Ursula von der Leyen elnökségét

, 7 hír, 0 oldalnézet

Azt írták, a Századvég Európa Projekt kutatása - a 2023-as és 2024-es évre kiterjedően - megvizsgálta az Ursula von der Leyennel, valamint az általa vezetett Európai Bizottság teljesítményével kapcsolatos lakossági véleményeket Európában.

Emlékeztettek: június 18-án - első alkalommal az európai parlamenti választásokat követően - az Európai Unió állam- és kormányfői informális munkavacsorán vettek részt, melynek fő témája a leendő brüsszeli csúcsvezetők személyéről való eszmecsere volt. Ugyan hivatalos döntés egyelőre nem született az uniós vezető pozíciók betöltéséről, sajtóinformációk szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság néppárti elnöke megőrizheti hivatalát, mivel a tagállami vezetők többségének támogatását élvezi.

A Századvég jelezte: Orbán Viktor miniszterelnök szerint az Európai Néppárt - fittyet hányva az európai emberek akaratára - végleg összeállt a baloldallal és a liberálisokkal, leosztva egymás között az Európai Unió vezető pozícióit. Migrációs válság, háborús infláció, elszabaduló energiaárak - kudarcot kudarcra halmozott az Európai Bizottság.