Kulka János visszatér a színpadra3Fénykép© blikk.hu

Kulka János visszatér a színpadra

, 5 hír, 3 oldalnézet

Kulka János  a Füge Produkció 2024-25-ös évadának egyik legelső előadásában, Csuja László Halál Velencében című Thomas Mann-rendezésében szerepel majd – írja a Kultúra.hu. A darab az Orlai Produkciós Irodával együttműködésben valósul majd meg, ahogy a másik évadnyitó darab, Pálos Hanna Mély levegő című monodrámája is, amit szeptembertől láthat a közönség a Kamarateremben. Azért különösen jó hír a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész visszatérése, mert 2016-os agyvérzése óta csak ritkán állt színpadra.

A Halhatatlanok Társulatának örökös tagját idén május elején választották meg a Nemzet Színészének a március végén 85 évesen meghalt Tordy Géza helyére. A megválasztását kisebb botrány is övezte, miután a régóta élő hagyományt megszakítva a döntésről nem a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila, hanem Molnár Piroska értesítette. Az igazgató a színésznő szerint „családi elfoglaltsága” miatt nem tudta felhívni a színészt. Az erre irányuló kérdésekre azonban Vidnyánszky nem válaszolt.

Kulka János tavaly decemberben Friderikusz Sándor podcastjában mesélt arról, mennyit is változott az élete a sztrókja óta – idézi fel a Telex. Az orvosok hosszú felépülési időt jósoltak neki, de csodával határos módon az állapota rohamléptekben javult.  Bár a beszéde és a mozgása is korlátozottá vált, már abban az évben visszatért a színpadra. Az utóbbi időszakban több képességét is visszanyerte, szerepelt A játszma című filmben és egy sanzonlemezt is kiadott.