László András: az EP-nek a gazdasági versenyképességgel, a migrációval és a békével kellene foglalkoznia© sonline.hu

László András: az EP-nek a gazdasági versenyképességgel, a migrációval és a békével kellene foglalkoznia

, 4 hír, 0 oldalnézet

Az Európai Parlamentnek (EP) a Magyarországról szóló vita helyett az unió előtt álló kihívásokkal, a versenyképességgel, a gazdasággal, a migrációval és az ukrajnai béke megteremtésének lehetőségével kellene foglalkoznia – jelentette ki László András, a Fidesz EP-képviselője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A politikus azt mondta, az EP szerdai, strasbourgi plenáris ülésének a magyar elnökségi program bemutatásáról kellene szólnia. Európa nagyon nehéz helyzetben van, az Európai Bizottság megalakulásának során ezeket a kihívásokat – köztük a versenyképesség kérdését – kellene napirendre venni, ahogy azt a magyar elnökség is prioritásként megjelölte – hangsúlyozta a képviselő.

László András emlékeztetett, szeptember elején készült el Mario Draghi korábbi európai jegybankelnök, illetve korábbi olasz miniszterelnök jelentése az európai gazdaság helyzetéről. Ez egybecseng azzal, amit a magyar kormány is régóta mond: Európában problémát jelent a gazdasági stagnálás, csökken az európai termelés, nagyon magasak az energiaárak, ami versenyhátrányt jelenet az európai cégeknek.