Lázár János szerint a lezárt tíz vasúti mellékvonal csak egy próba volt, az eredményt decemberben értékelik2Fénykép© index.hu

Lázár János szerint a lezárt tíz vasúti mellékvonal csak egy próba volt, az eredményt decemberben értékelik

, 4 hír, 0 oldalnézet

„Senkit nem hagyunk ott. Busszal vagy vonattal, de mindenkit célba juttatunk” – idézi a hvg.hu a Lázár János építési és közlekedési miniszter Facebook-oldalán megjelent posztot.

A miniszter szerint a tíz lezárt mellékvonalon bevezetett vonathelyettesítő buszközlekedés egy próba. Lesz egy nagyjából féléves átfutási ideje és decemberben kiértékelik. Lázár János ugyanakkor továbbra sem beszélt a tíz mellékvonal mellett annak a hét továbbinak a sorsáról, amelyek bezárási tervezete sajtóértesülések szerint már ott van a közlekedési tárcavezető asztalán.

A hvg.hu ugyanakkor jelezte, a MÁV-Volán csoport már fel is terjesztett egy tervet a vonalak bezárására, ám ezt egyelőre Lázár még nem írta alá. A lap úgy tudja, ezen vélhetően a decemberi kiértékelés sem fog túl sokat változtatni, hogy a bezárás oka nem a költségracionalizálás, hanem a MÁV krónikus jármű- és személyzethiánya.