Legalább 20 ember meghalt izraeli légicsapásokban a Gázai övezetben3Fénykép© hirado.hu

Legalább 20 ember meghalt izraeli légicsapásokban a Gázai övezetben

, 5 hír, 0 oldalnézet

Legalább húsz ember életét vesztette az izraeli hadsereg szerdai légicsapásai során a Gázai övezetben – közölték a palesztin hatóságok szerdán, Ciszjordániában pedig egy izraeli telepnél egy tartálykocsit vezető palesztin férfi szándékosan elgázolt egy izraeli katonát.

Az izraeli hadsereg Gázai övezetben végrehajtott szerdai légicsapásai során legalább 20 ember, köztük 16 nő és gyermek életét vesztette – közölték a palesztin egészségügyi hatóságok. Egy kora reggeli légicsapás során 11-en haltak meg, köztük hat testvér, a legfiatalabb 23 hónapos, a legidősebb pedig 23 éves volt – tette közzé a kórház, ahová az áldozatokat szállították. A Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz közelében végrehajtott légicsapás következtében három nő, egy férfi és egy gyermek vesztette életét.

Egy palesztin férfi szerdán elgázolt egy izraeli katonát Ciszjordánia középső részén, Givat-Aszaf illegális zsidó telep közelében. Az izraeli mentőszolgálat közlése szerint a benzinszállító tartálykocsi vezetője teljes sebességgel rohant neki a buszmegálló melletti őrhelyen álló katonának, aki a gázolás után belehalt sérüléseibe.