Lendvai Ildikó nem irigyli Gyurcsány Ferencet5Fénykép© 168.hu

Lendvai Ildikó nem irigyli Gyurcsány Ferencet

, 7 hír, 0 oldalnézet

Gyurcsány Ferenc komoly dilemmával küzd most Lendvai Ildikó szerint, aki a Népszava megkeresésére fejtette ki véleményét az MSZP társelnökeinek a lemondása után. Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes a hétvégén tartott országos választmányi ülése után személyesen vállalták a felelősséget az MSZP gyenge választási szereplése után. A párt korábbi elnöke, Lendvai Ildikó a párt megújulását tartja szükségszerűnek.

„Azért van szükség először mozgalomra, mert a baloldaltól függetlenül is, és nemcsak Magyarországon, a hagyományos pártformációk megkoptak, elgyengültek, a „párt” kezd negatív  tartalmú szóvá válni. De valamilyen szervezett politikai erőre szükség van, különben az egyszemélyes diktatúrák ideje jön el” – fejtette ki a politikus. Arra a kérdésre, hogy nem kellene-e az MSZP pártigazgatójának, Molnár Zsoltnak is lemondania, kitérő választ adott, de emlékeztetett, hogy ősszel teljes tisztújításra kerül sor.

Természetesen a lap megkérdezte Lendvai véleményét a Demokratikus Koalíció elnökének helyzetéről. Szerinte Gyurcsány Ferenc nincs könnyű helyzetben, de az azért tőle is elvárható, hogy vezetőként levonja a többi pártéhoz hasonló tanulságokat. “Nála ez a döntés még drámaibb és bonyolultabb, mint a többieknél. Mérlegelnie kell, hogy ha távozik, hogyan tud az általa kiépített közösség - életműve egy darabja - megmaradni.  Nem irigylem a dilemmáért – fogalmazott Lendvai.