Levélben kért elnézést az uniós biztos Navracsics Tibortól2Fénykép© index.hu

Levélben kért elnézést az uniós biztos Navracsics Tibortól

, 5 hír, 0 oldalnézet

Arról már elsőként beszámoltunk itt az Indexen, hogy több neves magyar egyetem, köztük a BCE, a BME, a MATE, az SZE és az ELTE is érintett abban a felsőoktatási konfliktusban, amely az Európai Bizottság és a magyar kormány között robbant ki. Információink szerint a szakmai vita politikai szintre került, magyar miniszterig, illetve uniós biztosig ért.

A LIFE Capacity Building projekttel kapcsolatban március 9-én érkezett a megkeresés az Európai Éghajlat-politikai, Környezetvédelmi és Infrastrukturális Végrehajtó Ügynökség (CINEA) felől, amely az Európai Bizottság dekarbonizációt és fenntartható növekedést előmozdító programjait irányítja.

A CINEA listát kért az egyik munkacsomagba (WP6) bevonni tervezett egyetemekről a projekt koordinátorától, a Magyar Fejlesztésösztönző Irodától (MFÖI), amelyet a magyar fél meg is küldött, elmagyarázva, hogy ezek az egyetemek pusztán célcsoportként szerepelnek a projektben, a pénzügyi támogatásból nem részesülnek, így jogi kötelezettséget sem kell vállalniuk a projektben.