LMBT és transznemű migránsok számára nyitnak befogadóközpontot Párizsban2Fénykép© beol.hu

LMBT és transznemű migránsok számára nyitnak befogadóközpontot Párizsban

, 5 hír, oldalnézet

Az önkormányzat által működtetett segélyközpontot terveznek nyitni Párizsban, ahol LMBT és transznemű migránsoknak segítenének – írja a Le Figaro nevű lap az AFP hírügynökségre hivatkozva. A központ nyitását júniusra tervezik és a le Marais nevű városnegyedben kapna helyet egy 520 négyzetméteres épületben. A befogadóközpontot több egyesület kezeli, többek között Ardhis elnevezésű szövetség, amely elsősorban a homoszexuális és transznemű emberek bevándorláshoz való jogának elismeréséért dolgozik – olvasható a V4NA cikkében.

A diszkrimináció elleni harcért felelős alpolgármester, Jean-Luc Romero-Michel elmondása alapján az új befogadóközpontra azért van szükség, mert az LMBT és transznemű migránsok erőszaknak vannak kitéve az általános központokban, el kell őket különíteni a többi bevándorlótól. Twitter-bejegyzése alapján az alpolgármester és Párizs főpolgármestere, Anne Hidalgo befogadó fővárossá kívánják tenni Párizst, amely mindenkire büszke.

A francia főváros támogatja a büszkeség menete és az Inter-LGBT elnevezésű felvonulást is, ezzel kifejezve a leszbofóbia, a homofóbia, a bifóbia és a transzfóbia elleni küzdelem iránti rokonszenvüket, illetve 2018 óta a főváros több pontján is szivárvány színű gyalogos átkelőhelyeket létesítettek.