Magyar Péter megszavaztatja, hogy beüljön-e az EP-be9Fénykép© magyarnarancs.hu

Magyar Péter megszavaztatja, hogy beüljön-e az EP-be

, 10 hír, 3 oldalnézet

Hétfő reggel Facebook-posztban írt arról Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és de facto vezetője, hogy milyen érvek szólnak az EP-képviselősége mellett, amelyről szavazást is indított.

Mint ismert, a Tisza Párt a június 9-i választásokon 7 helyet nyert az Európai Parlamentbe, és bár a párt listáját Magyar vezette, korábban kijelentette, hogy nem kívánja felvenni a mandátumát. Még az sem dőlt el, hogy a pártnak kik lesznek az EP-képviselői, a 444.hu-val Magyar vasárnap azt közölte, hogy 10 napon belül, az Európai Néppárttal (EPP) és a néppárti nemzeti delegációkkal folytatott tárgyalások eredményeként fognak tudni csak végleges döntést hozni minderről, hétfőn ugyanis a Tisza listáján szereplő valamennyi jelölt Brüsszelbe repül, hogy ott egyeztessenek a Néppárttal.

Magyar hétfői posztjában emellett a saját EP-képviselői posztját szavazás tárgyává tette. Azt írta, bár korábban azt nyilatkozta, hogy nem szerepel a tervei között, hogy EP-képviselő legyen, azóta sokan próbálták meggyőzni az ellenkezőjéről, ezért a Tisza közösségére bízza a döntést, a párt honlapján pedig szavazást hirdet (ahol egyébként e-mail cím megadásával lehet ezt megtenni).