Magyar Péter nekiugrott Hont Andrásnak a Kehi-jelentés miatt7Fénykép© 24.hu

Magyar Péter nekiugrott Hont Andrásnak a Kehi-jelentés miatt

, 21 hír, oldalnézet

Az Átlátszó most megszerezte a 2021-es KEHI-jelentést, amely több kétes ügyletről is beszámol, többek között, több alkalommal is túlárazott és felesleges kutatásokat rendeltek milliókért, sokszor valódi verseny nélkül. Magyar Péter a cikkre reagálva kifogásolta, hogy nem hozták nyilvánosságra a teljes jelentést, csak szemezgettek belőle, és szerinte azért nem indult eljárás az ügyekben, mert nincsen miért.

A KEHI összesen a Magyar Péter vezette Diákhitel Központ 52 darab szerződését vizsgálta a 2018 és 2020 közötti időszakból, ezek összértéke 1,4 milliárd forint volt.

Az Átlátszó több kétesnek ítélt partnert is kiemelt, amelyek Magyar Péter és Varga Judit közvetlen környezetéhez kapcsolódnak. A jelentés szerint olyan is előfordult, hogy a felméréseket készítő cégek triviális, az interneten számos helyen ingyenesen elérhető megállapításokra jutottak, illetve az is olvasható benne, hogy olyan cégeket kértek fel ajánlattételre, amelyek teljesítési képessége eleve kétséges volt. A Kehi álláspontja szerint több esetben nem volt valós verseny vagy éppen túlárazás történt. A cikkben konkrét cégeket, eseteket is felsorolnak.